top of page

|Eindelijk weer een bericht!!!

Het is gelukt om een blog te schrijven... vanuit het zuiden des lands,

Hier in het zuiden van Nederland zijn we aktief bezig met een aantal enthousiaste vrijwilligers om mensen bekend te maken met het werk van L'chaimtolife, hulp aan de Holocaust "winnaars " ( in plaats van overlevenden). Elke week op dinsdagmiddag is de Levshop, een winkel in 2e hands merkkleding geopend. We bereiken zo mensen en kunnen vertellen over het werk en op die manier ook het werk in Israël sponsoren. We willen ook graag de visie verduidelijken. Het is niet enkel mensen wat geven, zij geven juist aan ons. En wie zijn "ons"? Dat zijn de studenten, zoals U in de informatie kunt zien. Maar ook vele betrokkenen erom heen: de school, de familieleden van de studenten en ook de familie van de Holocaustwinnaars. We willen geen organisatie zijn, die mensen afhankelijk maakt van hulp, maar dat zij leren om te delen van hun rijke, helaas vaak ook pijnlijke levenservaringen. Zij delen en het helpt henzelf om te verwerken. Ze ontvangen hun eigenwaarde en zelfvertrouwen terug. Het is een over en weer van geven en ontvangen, van hart tot hart. Jongeren hebben vaak geen idee wat overleven inhoudt...en hoe je dat doet. L'chaim is geen gewone organisatie maar een organisme.

En wij hier in Nederland mogen er een steentje aan bijdragen dat zij in Israël het helende werk kunnen doen. Binnenkort is er een benefietmaaltijd georganiseerd die helemaal volgeboekt is, waarvan de opbrengst naar Israël gaat.

Op vrijdag 18 november is er een Israël dag in de Levend Water Gemeente in Hoensbroek, Hoofdstraat 370 tussen 10 en 16.00 uur. Daar worden, naast produkten uit Israël, ook mooie kleren en wat kleingoed verkocht door enthousiaste vrijwilligers waarvan de opbrengst is voor |L'chaim.

Op woensdagavond 14 en woensdagavond 21 december zijn er extra koopavonden in de Levshop, Grasbroekerweg 27 te Heerlen tussen 19.00 en 21.30 uur. U bent van harte welkom om nog iets moois voor de Kerst of ander feest te kopen. Loop gerust vrijblijvend binnen.

We zijn ook op Facebook te vinden onder vermelding van levshop. Daar vindt U prachtige fotos van wat u kunt vinden in de winkel.

En misschien heeft U ook wel een leuk idee om iets te organiseren om zo een steentje bij te dragen? Laat het ons weten. U kunt bellen: 0683789051 of mailen: lev.margob@gmail.com

Nou dat was het voor deze keer. Fijn dat U de moeite heeft genomen om tot hier te lezen!

Shalom en misschien ergens tot ziens of horens/bellens

Namens alle vrijwilligers,

Margo

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page