Zoeken
  • Timek Kolman

Studenten zijn in volle sterkte begonnen sjoa-overwinnaars te bezoeken

De afgelopen weken kwamen ook de studenten van de andere “Mechina's” (Kfar Hanasi en Mayan Baruch) onze de sjoa-overwinnaars in Rosh Pina, Chazor, Kyriat Shmona en Kibbutz Neot-Mordechai.

Deze 14 fantastische studenten, 18 jaar jong, kwamen met enorm enthousiasme en motivatie bij de lieve 80-plussers die hen met liefde thuis ontvingen! En de jongeren blonken als een Chanoeka kaars in hun vertrekken en brachten hen liefde. Onze lieve sjoa-overwinnaars, hebben geduldig uitgezien naar dit fantastisch moment.

Op het moment dat de studenten de kamer van de sjoa-overwinnaars binnenkwamen, werden ze verwelkomd met een grote glimlach op haar gezichten, en het voelde alsof dit alweer een wekelijkse bijeenkomst was, niet de eerste!

Alle studenten vertelden me dat ze hun bezoek uitstekend en geweldig hebben ervaren. En ze vertelden mij dat ze zo graag bij bij Lechaim-to-life betrokken wilden zijn, vanaf het allereerste moment dat wij (Daniel en ik) naar de mechina kwamen, om het project bij hen te introduceren. Sommige studenten hebben zelf grootouders die sjoa-overwinnaars zijn.

Alle jongeren die in dit project mee doen zijn zeer geïnteresseerd in het lot van hen die tijdens de gruwelijke Holocaust betrokken waren. Zij weten dat dit nooit meer mag gebeuren en met dit wetenschap zullen ze volgend jaar, hog beter uitgerust zijn als ze het land Israel gaan verdedigen zodat allen joden veilig mogen wonen in het land van hun voorvaders. Am Jisrael Chai!


Gedurende al de 10+ jaar dat ik betrokken ben bij Lechaim-to-life, ervaar ik dezelfde hemelse sfeer van hart tot hart verbondenheid, zonder de barrière van leeftijd of tijd. Deze parameters bestaan ​​niet in dit werk. Tijdens deze bezoeken ervaren we allemaal de hemel op aarde. Baruch HaShem!

Kijk en luister naar Ofek en Satir hoe zij hun bezoek ervaren bij Jafim.


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven